Мінекономіки надасть можливість бронювання працівників від мобілізації в онлайн-режимі

Новини, Суспільство

На початку тижня парламент продовжив військовий стан і загальну мобілізацію до 23 серпня. Раніше Міністр оборони Олексій Резніков озвучив, що ціль  – забезпечити амуніцією 1 млн громадян, котрі чинитимуть спротив окупанту. Наразі у лавах ЗСУ і Тероборони несуть службу майже 700 000 осіб. У той же час вже понад півмільйона громадян отримали відстрочку від призову.

В інтервю Forbes заступник Міністра економіки Олександр Грибан розповів як міністерство шукає баланс між армією та бізнесом, інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

Відповідаючи на питання чи є обмеження для відстрочки працівника від мобілізації урядовець зазначив, що в першу чергу орієнтуються на потреби армії та підприємств, яким потрібні фахівці для відновлення та продовження роботи, котрі б забезпечували нормальне функціонування економіки. В міністерстві намагаються знайти баланс між інтересами військових і цивільних.

“Вже зараз працюємо над удосконаленням механізму подання та розгляду заяв. Зокрема, будемо переводити його в режим онлайн, що прискорить та автоматизує увесь процес. Апліканти зможуть подавати заяви через спеціалізований підрозділ сайту Мінекономіки. Одночасно будуть синхронізовані бази даних Генштабу, Міністерства оборони й територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки”,- зазначив урядовець.

Як це працюватиме? 

Людина, яка від компанії займається бронюванням співробітників, буде реєструватися у програмі через електронний підпис і подаватиме заявку. В програмі відобразять критерії, яким вона має відповідати. Далі заявка пройде погодження в Міністерстві оборони і протягом кількох днів буде ухвалено рішення.

Потім ці дані потраплять до єдиного електронного реєстру, який буде доступний Генеральному штабу й територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки. Тобто всі учасники процесу отримають однакову інформацію. Очікуємо, що вже протягом найближчих місяців ця система запрацює.

Наскільки це пришвидшить процес?

Результатом стане мінімізація людського фактору під час обробки документів і суттєве пришвидшення всіх процедур, пов’язаних з бронюванням. Заявки оброблятимуться до трьох днів. В умовах війни оперативність має надзвичайне значення.

За даними міністерства лідирують за кількістю резервістів підприємства енергетичного комплексу, що входять до переліку критичної інфраструктури; виробничі підприємства, які працюють на оборону та компаній, що працюють на паливному ринку.

“Після потужних атак агресора по паливній інфраструктурі відбувається її відновлення, і це потребує значних кадрових ресурсів. Загалом Міністерство економіки максимально враховує потреби бізнесу в бронюванні працівників і там, де це не суперечить запитам армії, йде йому назустріч”, – розповів заступник міністра.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.