росія за 3 місяці війни в Україні зазнала таких втрат, як СРСР за 9 років в Афганістані – британська розвідка

Новини, Політика, Суспільство

Британська розвідка порівняла втрати росії в Україні за 3 місяці повномасштабної війни з втратами Радянського Союзу за дев’ять років війни в Афганістані.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на ТСН.

Як зазначили у Міноборони Великої Британії, ці втрати – рівносильні.

“За перші три місяці своєї так званої “спеціальної військової операції” росія зазнала такої ж кількості загиблих, як і Радянський Союз під час його дев’ятирічної війни в Афганістані”, – йдеться у повідомленні британського відомства в Twitter.

У Міністерстві оборони Великої Британії вважають, що до такої великої кількості втрат рф призвели погана тактика на низькому рівні, обмежене повітряне прикриття території та відсутність гнучкості та командного підходу. Також у розвідці додали, що рівень втрат російської армії  продовжує зростати під час наступу в східних областях України.

“Російське суспільство в минулому виявилося чутливим до втрат під час війн. У міру зростання втрат в Україні вони будуть ставати все більш очевидними, а невдоволення війною в суспільстві та бажання озвучити це публічно можуть зростати”, – зазначили у відомстві.

Нагадаємо, за даними Генерального штаб ЗСУ, станом на 23 травня загальні бойові втрати серед особового складу російських окупантів склали близько 29,2 тисячі осіб. Дані уточнюються.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.