“Билися до кінця”. Побратим розповів про останній бій братів Бутусіних з Прикарпаття

Новини, Політика

Брати Леонід та Роман Бутусіни з Івано-Франківщини загинули справжніми героями на війні з російськими окупантами. 

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Цензор.НЕТ.

Вони билися до кінця. Так розповів про останній бій братів військовий 16 окремого мотопіхотного батальйону Вікінг в інтерв’ю головному редактору  Юрію Бутусову.

З його слів, бригада дислокувалася 6 березня у селі Лукашівка Чернігівської області. Російські окупанти стріляли з артилерії по українських військових кожного дня з більшою силою. А вже 9 березня пішли у наступ, проте у батальйоні, каже Вікінг, бійці давали відсіч і показали себе максимально добре.

“Були з нами два брати — росіяни Бутусіни. Вони воювали за нас як і їхній батько. Брати якраз були зі мною на передовій позиції. Мене потім від них відрізало. Вони побігли на лівий фланг, а я рухався правим. Хлопці мали із собою ручний протитанковий гранатомет з трьома зарядами. Вони атакувати колону та підірвали БТР або БМП, вже не пам’ятаю”, — розповідає побратим.

Військовий каже, що далі брати Бутусіни зайшли у населений пункт та корегували артилерію.

“Це — героїчний вчинок. Брати билися до кінця. Їхня броня стала місивом, у касці — по декілька отворів від куль. Коли їх знайшли, то брати були один біля одного, ніби обнімалися. Останнє, що я почув від них у рацію — вони питали, чи зі мною все гаразд. Але хлопці там задали жару окупантам”, — розповідає Вікінг.

Батько Романа та Леоніда Бутусіних, також боєць Збройних сил України, Олег Бутусін побував на місці останнього бою синів та зібрав грудки землі, просякнуті кров’ю його синів, і відвіз із собою на батьківщину — у Калуш.

Що відомо

4 квітня у Калуші на Алеї Слави поховали Романа та Леоніда Бутусіних. Тисячі людей прийшли провести в останню дорогу захисників України.

3 квітня у Калуші на Івано-Франківщині зустріли скорботний кортеж з тілами братів Романа та Леоніда Бутусіних, які загинули, захищаючи Україну.

1 квітня начальник відділу у справах ветеранів в Івано-Франківській області Володимир Веркалець повідомив, що в боях із російськими загарбниками загинули два сини добровольця з Калуського району Олега Бутусіна — Роман та Леонід.

Батько загиблих Олег Бутусін — колишній громадянин Росії, який змушений був виїхати з країни через переслідування влади. Разом з дружиною Тетяною та 12 дітьми у 2014 році перебрався на Івано-Франківщину. Чоловік вступив у Добровольчий український корпус “Правий сектор” та у 2015 році пішов воювати за Україну.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.