До Калуша тимчасово переїхав Харківський інститут хімії

Новини, Суспільство

Державна установа «Державний науково-дослідний і проектний інститут основної хімії» з міста Харкова у рамках Державної програми підтримки релокації підприємств розпочала роботу у Калуші.

Про це повідомили на вебсайті «НІОХІМ», інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

“На період воєнного стану в Україні, з метою збереження нашого головного надбання – виробничого колективу – керівництво ДУ «НІОХІМ» прийняло рішення провести релокацію інституту з м. Харків до Західної частини України, де знаходиться наша філія – інститут Галургії”, – йдеться у повідомленні.

Державний науково-дослідний і проектний інститут основної хімії «НІОХІМ» знаходиться серед провідних інжинірингових компаній з проектування хімічних виробництв з одночасним забезпеченням екологічної та промислової безпеки підприємств.

На сьогодні є єдиною на території України і країн СНД установою, що здатна комплексно виконувати науково-дослідні, проектні та дослідно-конструкторські роботи зі створення та реконструкції виробництв кальцинованої соди, бікарбонату натрію (харчової соди) та інших продуктів основної хімії. Крім того, НІОХІМ спільно з провідними підрядними компаніями світу здійснює реалізацію проектів «під ключ».

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.