Дефіцит палива у Калуші безпрецедентний — Андрій Найда (відео)

Відео-новини, Новини, Суспільство

Очільник Калуської громади розповів про ситуацію з пальним станом на цю годину і про роботу комунального транспорту та пасажирські перевезення.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Із пальним ситуація залишається надскладною, як і в усій Україні. Дефіцит палива безпрецедентний, зазначив Андрій Найда.

За його словами, на більшості автозаправних станціях у межах Калуської громади пального немає.

” На поодиноких АЗС пальне з’являється, наприклад , заправна станція мережі WOG, що на вул. Хмельницького. Але від учора там через величезні черги комунальному транспорту і автобусам не вдається заправитись відповідно до потреб”, — запевнив Андрій Найда.

Ще звечора 17 травня представники виконавчого комітету разом із перевізниками, заручившись допомогою поліції, намагаються отримати за окремою чергою пальне. Позитивного результату, на жаль, ще не досягнуто, визначає міський голова.

За його словами, є сподівання, що ситуація дещо поліпшиться, адже оперативний штаб при Кабінеті міністрів у терміновому порядку вирішив тимчасово відмовитися від державного регулювання цін на пальне. Про це повідомила міністр економіки Юлія Свириденко. Прогнозовано, що пальне виросте в ціні, але оператори ринку, за очікуванням урядовців, зможуть наситити ринок необхідним ресурсом.

“Просимо наших мешканців віднестися з розумінням до цієї ситуації, яка супроводжується величезними труднощами у забезпеченні пальним комунального транспорту критичної інфраструктури та автобусів, що здійснюють пасажирські перевезення. Всі вони стоять в загальних чергах в очікуванні можливості заправки”, — звернувся до жителів громади Андрій Найда.

Міський голова окремо звернувся до операторів ринку пального з проханням виокремити з черг на отримання пального транспорт, робота якого є на сьогодні життєво важлива: автомобілі медичного призначення, пасажирські автобуси, сміттєвози, автомобілі аварійний служб тощо.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.