В Івано-Франківську планують відкрити муніципальний молодіжний центр

Новини, Суспільство

В Івано-Франківську планують відкрити муніципальний молодіжний центр.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на етер на Українському радіо Карпати начальника департаменту молодіжної політики і спорту Івано-Франківської міськради Віталія Матешка.

За його словами, таку можливість обговорили під час мініфоруму “Молодіжна політика у час війни. Потреби та можливості України”. Захід відбувся в Івано-Франківську за участі заступниці міністра молоді і спорту України Марини Попатенко і керівниці платформи СпівДія Ірини Тулякової, а також представників Тернополя, Львова та Чернівців.

“Ми мали змогу поспілкуватися з міським головою Русланом Марцінківим та отримали обіцянку найближчим часом створити в Івано-Франківську муніципальний молодіжний центр. Для нас це дуже важливо, адже молодь матиме ще більшу можливість реалізовувати свої ініціативи й бути більш ефективною”, — каже Віталій Матешко.

Начальник департаменту молодіжної політики і спорту розповідає, з першого дня повномасштабної війни франківська молодь дуже добре зорганізувалася і зараз у місті діє 13 волонтерських молодіжних штабів.

“До роботи в штабах залучена молодь нашого міста і ті, хто переїхав. Але є головні, так би мовити, центри, які направляють усіх інших. Зокрема, це — молодіжний центр “Параграф”. Він одним із перших дуже чітко організував свою роботу для допомоги людям, які прибувають в Івано-Франківськ, збору окремих вантажів на схід України для військовослужбовців, а також з надання психологічної допомоги, організації дозвілля дітей та допомоги людям літнього віку”, — розповідає Віталій Матешко.

З його слів, також в Івано-Франківську добре запрацювала новостворена молодіжна рада.

“Це — 35 молодих людей. Саме вони запропонували нам дієвий механізм – об’єднати всі наші волонтерські центри для спільної комунікації. Тому зараз у нас є спільний чат, де ми обмінюємося інформацією і допомагаємо одне одному розв’язувати питання, заміщувати нестачу певних продуктів і товарів”, — каже Віталій Матешко.

За словами керівниці платформи СпівДія Ірина Тулякової, на базі івано-франківського молодіжного центру “Параграф” запрацював СпівДія Хаб у межах всеукраїнської платформи СпівДія. Він дає можливість оперативно опрацьовувати запити людей.

“Це пов’язане насамперед з гуманітарною допомогою. На нашу платформу або на “гарячу” лінію координаційного штабу Офісу президента, чи на урядову “гарячу” лінію надходять запити на гуманітарну допомогу. Вони передаються через нашу внутрішню ІТ-систему безпосередньо в хаб в Івано-Франківську. І, відповідно, франківські волонтери опрацьовують ці запити, формують чи продуктові набори, чи набори гігієни, і віддають безпосередньо людині або організовують доставку”, – говорить Ірина Тулякова.

З її слів, також у СпівДія Хабі в Івано-Франківську можна отримати й психологічну підтримку. А найближчим часом планують запустити у місті проєкт СпівДія Діти, який дасть можливість знайомити та згуртовувати місцевих дітей і гостей міста.

За словами Віталія Матешко, кожна молода людина, яка відчуває потребу в громадській активності, може звернутися в молодіжний центр “Параграф”, який розташований на вулиці Шевченка, 57.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.