У бою під Ізюмом загинув лейтенант 95 окремої десантно-штурмової бригади родом з Івано-Франківська Денис Антіпов (фото)

Новини, Суспільство

У бою з російськими окупантами під Ізюмом на Харківщині загинув лейтенант 95 окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ, уродженець Івано-Франківська Денис Антіпов.

Про це у Facebook повідомила волонтерка фонду підтримки “Едельвейс” Мар’яна Мацьків, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

“З початку повномасштабного вторгнення Денис уже був на фронті. 9 березня 2022 року називав свої другим днем народження, бо вижив під артилерійським обстрілом на Ізюмському напрямку. Поки був у госпіталі — намагався воювати на інформаційному фронті: давав інтерв’ю престижним іноземним ЗМІ, адже чудово володів англійською та корейською мовами, а ще — готував меми на тему війни для іноземців (так, почуття гумору у нього теж на висоті). Після короткого лікування Денис знову повернувся в стрій до побратимів. Не стало Героя на тому ж Ізюмському напрямку”, — пише волонтерка.

На своїй Facebook-сторінці Денис Антіпов публікував відео з фронту, показував знищені села Харківщини, обстріли військових РФ. Останнє відео обстрілу окупантів білим фосфором боєць оприлюднив 11 травня.”Принциповий активіст. Боровся за українську мову та проти колоніального минулого в Україні. 16 березня говорили з ним телефоном, домовилися зустрітися, а я пожартував і кажу йому:

“Зроби мені чашку”. У нього було виробництво, яке друкувало зображення на чашках. А він сміється у телефон і каже: “Кавальовіч, давай після перемоги… Завжди дотепний, веселий, цілеспрямований і впевнений у майбутньому. Він дуже любив Україну! Жив заради України. Я запам’ятаю його таким” — розповів про бійця історик, політолог та релігієзнавець Андрій Ковальов.

Денис Антіпов народився 30 червня в Івано-Франківську. У 2012 році закінчив Київський національний університет імені Шевченка за спеціальністю “Мова та література і переклад (корейська, англійська)”. У 2008 році стажувався в Сеульському національному університеті та у 2011 році — в Корейському університеті іноземних мов.

Денис Антіпов працював викладачем на кафедрі мов і літератур Далекого Сходу та Південно-Східної Азії Київського національного університету.

Брав активну участь у Революції Гідності на Майдані з 24 листопада 2013 року і до кінця. У лютому 2015 року пішов добровольцем у 5 батальйонно-тактичну групу 81 бригади ВДВ, де займався аеророзвідкою безпілотними літальними апаратами. Виконував бойові завдання у багатьох “гарячих точках” Донецької та Луганської областей — під Донецьким аеропортом, на промзоні Авдіївки, на Світлодарській Дузі. З війни повернувся у травні 2016 року лейтенантом і командиром взводу аеророзвідки свого батальйону. 24 серпня 2016 року брав участь в параді з нагоди 25 річниці Незалежності України, повідомили на сайті університету.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.