росія зажадала від Польщі офіційних вибачень через облитого “кров’ю” посла

Новини, Політика, Суспільство

росія зажадала від Польщі офіційних вибачень після того, як її посла Сергєя Андрєєва облили “штучною кров’ю” на радянському військовому кладовищі у Варшаві 9 травня.

Про це йдеться в заяві МЗС Росії у середу, повідомляє “Європейська правда“, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Міністерство закордонних справ росії викликало посла Польщі Кшиштофа Краєвського, щоб висловити протест.

рф звинуватила Польщу у тому, що вона  не виконала одне з головних зобов’язань за Віденською конвенцією про дипломатичні зносини – не забезпечила недоторканність російських дипломатів.

“Краєвському заявлено, що російська сторона очікує офіційних вибачень від керівництва Польщі у зв’язку з подією та вимагає забезпечити безпеку посла росії та всіх співробітників російських закордонних установ у Польщі”, – йдеться у заяві МЗС росії.

МЗС рф каже, що ухвалить рішення про подальші кроки залежно від реакції Варшави на вимоги.

9 травня демонстранти з українськими та польськими прапорами перешкоджали Андрєєву пройти до меморіалу радянським воїнам, виголошували антиросійські гасла та облили посла червоною речовиною.

Глава МЗС Польщі Збігнев Рау заявив, що обливання російського посла в Польщі штучною кров’ю 9 травня є “інцидентом, який неодмінно викликає жаль”.

Раніше польська влада не рекомендувала послу росії покладати квіти 9 травня у Варшаві.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.