Окупанти заблокували газопостачання України на Луганщину та Донеччину

Новини, Суспільство

Російську окупанти несанкціоновано перекрили крани магістрального газогону “Шебелінка – Новопсков”, внаслідок чого мешканці Луганщини та Донеччини залишилися без українського газопостачання.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на очільника газотранспортної системи України Сергія Макогона.

Він нагадав, що зранку “Газпром” на території РФ припинив транспортування до точки “Сохранівка”.

Крім того, на окупованих територіях України несанкціоновано були перекриті крани МГ “Шебелінка – Новопсков”, яким відбувалось транспортування газу до газогонів Луганської та Донецької областей.

“Фактично представники агресора позбавили Україну можливості транспортування газу до споживачів Луганської та Донецьких областей”, – повідомив він. “Влада РФ несе повну відповідальність за гуманітарні наслідки таких дій”.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.