У Раді заявили, що російські військові розстрілюють ветеранів АТО/ООС

Кримінал, Новини, Суспільство

Комітет Верховної Ради з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій фіксує систематичне порушення базових прав громадян України на тимчасово окупованих територіях. Окупанти також розстрілюють ветеранів АТО/ООС.

Про це на брифінгу заявив голова комітету Дмитро Лубінець,  інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Cуспільне мовлення.

За його словами, російські військові на окупованих територіях забороняють людям пересуватися між населеними пунктами, змушують людей проходити через фільтраційні табори.

“Ми навіть знаємо їх адреси. Два з них створені в Донецькій області. Це місто Донецьк та Докучаєвськ. А також один створено у РФ в місті Ростов. Переїжджати з одного населеного пункту до іншого – заборонено. Зроблена система максимального контролю за людьми”, — повідомив нардеп.

Лубінець зазначив, що через фільтраційні табори проходять усі громадяни України від 14 до 80 років.

“В першу чергу, вони шукають чоловіків. Усіх їх переписують”, — сказав він.

За словами нардепа, у комітеті зафіксували випадки розстрілу російськими військовими українських ветеранів АТО/ООС у присутності членів їхніх сімей.

“Тих, хто має статус учасника АТО, ветерана ООС, за нашими даними, їх усіх заарештовують. Є багато прикладів того, що їх одразу ж знищують. У нас є кілька прикладів, коли вивели з дому і перед членами сім’ї, дружиною та дітьми, розстріляли декількох наших ветеранів”, — розповів Лубінець.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.