Калушани зустріли загиблого на війні Героя Андрія Рендзяка (фото)

Новини, Суспільство

Калуська громада з глибокою шаною та болем у серці зустріла Героя України Андрія Рендзяка, який героїчно загинув у бою, захищаючи Україну від російського агресора.

Про це в мережі повідомив міський голова Андрій Найда, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Бліц-інфо.

Йому було лише 27. У лави Збройних Сил України пішов служити зразу після закінчення школи. А з січня 2015 року відстоював територіальну цілісність та суверенітет України в зоні АТО/ООС в загоні «Морські котики» спеціалізованої бригади. Виконував спеціальні розвідувальні завдання в секторі «М» під Маріуполем.

За сумлінне виконання службових обов’язків відзначений нагородою «За службу державі», медаллю «За військову службу Україні». Ще одна нагорода чекає Героя у Києві, на превеликий жаль – посмертно.

“Усе своє свідоме життя жив Україною. Тому, не задумуючись, цілеспрямовано 4 березня став на захист своєї держави від російського окупанта. 28 квітня 2022 року війна обірвала мрії, надії, забрала молоде життя… Андрій Рендзяк загинув під час мінометного обстрілу позицій при відсічі збройної агресії росії на території Миколаївської області. Дорога ціна за волю та незалежність України! В молитві низько схиляємо голови, вшановуючи пам’ять вірного Сина українського народу! У скорботі разом з родиною загиблого вся Калуська громада!”,- йдеться в дописі.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.