1 травня в обласному центрі Прикарпаття роздали понад 400 повісток

Новини, Політика, Суспільство

Упродовж 1 травня в Івано-Франківську представники міського військкомату роздали понад 400 повісток людям, які ще не перебувають на військовому обліку.

Про це у коментарі кореспондентові Суспільного розповів заступник військового комісара обласного центру комплектування та соціальної підтримки Юрій Мухін,  інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

“Був запит місцевої громадськості, про який знає і міський голова Івано-Франківська, і міський військкомат. Мобілізовані прикарпатці виконують завдання у складі бойових частин. Серед них, на жаль, вже є загиблі й поранені. Водночас містом гуляють багато “відпочивальників” призовного віку. Тому ухвалили рішення перевірити документи, пересвідчитися, чи стоять на обліку ці люди, особливо чоловіки з інших регіонів України”, — розповів Юрій Мухін.

З його слів, переселенцям, які приїхали у місто, але не стали на військовий облік, видали повістки, щоб 2 травня вони “прибули у військкомат, показали документи, стали на облік, аби стало зрозуміло, чи підлягають вони призову”.

“Населення призовного віку побільшало, тому треба було з’ясувати. Не йдеться про направлення цих людей у бойові частини — їм потрібно було прибути для перевірки питання військового обліку”, — сказав Юрій Мухін.

Щодо роздавання повісток у курортному містечку Буковель у заступника військового комісара Юрія Мухіна інформації немає.

“Це потрібно окремо дізнаватися, чи роздають у курортних зонах. Можливо, вони (роздачі повісток — ред.) і сплановані. Знаю, що 1 травня вони точно там не проводилися”, — сказав Мухін.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.