Окупанти скасували медогляд для “призовників” в ОРДЛО (відео)

Новини, Суспільство

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє, що окупанти скасували в ОРДЛО медогляд для “призовників”.

Про це пише пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на ГУР МОУ.

“Росіяни практично вичерпали ресурс для примусової мобілізації в ОРДЛО. З метою виконання встановлених планів з постачання “живої сили”, з 20 квітня там призупинено проведення медичних оглядів мобілізованого особового складу.

Офіційне пояснення: “у зв’язку з браком спеціалістів”. Наразі потенційні “призовники” не мають змоги отримати документи, що підтверджують будь-які проблеми зі здоров’ям.

Тих, хто має явні проблеми зі здоров’ям (каліцтво, інвалідність, важкі гострі захворювання) або встиг отримати на руки необхідні документи, все одно мобілізують, але розподіляються у підрозділи матеріально-технічного забезпечення”.

@rostgudzinskiy #ордло #днр #лнр #зсу🇺🇦 #смертьросійськійфедерації🇺🇦❤️ #зеленський #путінхуйло🔴⚫🇺🇦 #ГРЕС #зе ♬ Доброго вечора – Where Are You From – PROBASS ∆ HARDI

За даними розвідки, з метою виявлення ще не мобілізованих чоловіків призовного віку, російська військова поліція проводить систематичні рейди на вулицях та за місцем ймовірного проживання “призовників”.

Єдина альтернатива примусовій мобілізації – виплата хабаря за встановленими розцінками (залежать від віку, спеціальності та стану здоров’я), наголошують в ГУР.

Зокрема, за даними розвідників, в окупованій Горлівці розмір хабаря з метою ухилення від служби становить від 5 тисяч російських рублів, якщо сплатити безпосередньо на місці затримання. При доправленні в районні відділи “МВС” – від 75 тис. рос. руб.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.