Завалило операційну, мінімум 1 загиблий боєць: на “Азовсталі” не розуміють, як далі рятувати поранених

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

Під завалами польового госпіталю на заводі “Азовсталь” загинув щонайменше один український захисник, ще майже сотня до того поранених бійців отримали чергові контузії.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на начальника пресслужби полку “Азову” Орест.

“Унаслідок обстрілу стався обвал частини приміщення, було завалено операційну. Заручниками стали більше 500 поранених та лікарів. Обстріл був цілеспрямований, саме на польовий шпиталь.

Одразу після авіабомбардувань почалися обстріли з корабельної артилерії.

Поранені просто перебували в напівзруйнованому сховищі та нічого не могли зробити з пожежею, яка здійнялася внаслідок обстрілу. Під завалами було поховано як мінімум одного пораненого. Бійці отримали нові поранення та чергові контузії.

Ми не знаємо, як нам у таких умовах захистити тих, хто захищав Україну від початку війни та повномасштабного наступу окупанта та, хто вже не може тримати зброю в руках. Ми закликаємо весь світ звернути увагу на кричуще порушення Женевської конвенції та допомогти нам рятувати тих, хто врятував усю Україну”.

Майже 100 українських захисників, які перебувають на “Азовсталі” отримали контузії.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.