Понад 75% мешканців західних областей планують садити город цьогоріч (інфографіка)

Кримінал, Новини, Суспільство

В Україні 56% опитаних зазначили, що мають земельну ділянку  і планують садити город цього року.

Про це свідчать результати опитування, яке провела соціологічна група «Рейтинг», інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ .

Ще 9% — не мають власної землі, але також планують садити у родичів, знайомих. Лише 8% зазначили, що мають город, але садити нічого не будуть.

Ще чверть – не мають ділянки. Найбільше тих, хто садитиме городи, серед мешканців заходу та центру країни.

Серед селян таких 83%, мешканців малих міст — 65%, обласних центрів — 50%.

Так, 67% мешканців західних регіонів розповіли, що мають земельну ділянку і планують садити город цього року. Ще 9% — не мають власної землі, але планують садити город у родичів, знайомих.

Зауважимо, що 55% респондентів чули про ініціативу «Сади перемоги» — всеукраїнську кампанію, спрямовану на ефективне використання доступних земельних ділянок і спрямування всіх ресурсів для вирощування харчових продуктів задля недопущення продовольчої кризи в Україні.
Зокрема, 28% — багато чули, 27% — щось чули. 45% нічого не знають про це. Відтак, 82% позитивно ставляться до такої ідеї.

Нагадаємо, українці назвали свої очікування, коли закінчиться війна. Попри віру в перемогу, більшість українців не чекають, що вона буде швидкою та легкою.

Крім того, лише 2% мешканців західних областей відчувають себе критично виснаженими через війну. Найменш стійкими та найбільш уразливими є мешканці сходу, пенсіонери та ті, хто втратили роботу.

Довідково: опитування провели 26 квітня 2022 року методом CATI (телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів.

У ньому взяли участь 1 000 респондентів.

Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18+) України за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном проживання.

З дослідження вилучена Автономна Республіка Крим та м. Севастополь, а у Донецькій та Луганській області опитування проводилося тільки на територіях, що контролюються Україною.

Максимальна теоретична похибка не перевищує 3,1%.

21 лютого президент росії володимир путін заявив про визнання Росією незалежності окремих районів Донецької та Луганської областей. Згодом він оголосив про введення регулярних російських військ на ці окуповані території для «підтримки миру».

24 лютого російський президент оголосив про початок операції проти України. О п’ятій годині ранку почались обстріли стратегічних об’єктів практично в усіх регіонах України. Крім цього, відбулась атака на підрозділи прикордонників по всій лінії кордону з росією та Білоруссю.

Відтак, в Україні після нападу російської федерації та обстрілів у регіонах ввели воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ завдавати окупантам максимальних втрат.

До слова, цивільне населення закликають до організованого опору на тлі повідомлень про надходження колон російсько-окупаційних військ із півночі України.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.