На Прикарпатті анонсували будівництво мікрорайону для переселенців

Економіка, Новини, Політика, Суспільство, Туризм

У селі Черніїв Івано-Франківської територіальної громади міськрада виділила 10 га землі на будівництво житла для людей з інших регіонів України, які вимушено переїхали через бойові дії. 

Про це Суспільному розповів міський голова Руслан Марцінків, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

З його слів, це будуть 5-поверхові будинки з приблизно 2,5 тис. квартир та облаштованою інфраструктурою. Зараз у міськраді створюють проєктні пропозиції та ведуть перемовини з міжнародними партнерами щодо фінансування.

“Розробляємо документацію. У нас є консультанти, зокрема і Євген Глібовицький, який працює в цьому проєкті для того, щоб залучити міжнародні гроші. Ми вже знаємо, скільки може бути приблизно цього житла, які комунікації, соціальна інфраструктура. Але цей проєкт потребує грошей і певного часу для реалізації. Однак його потрібно втілювати, бо ми розуміємо, що частина людей — це не менше 20% вимушених переселенців — залишаться проживати в Івано-Франківську”, — каже Марцінків.

За його словами, у Чернієві планують збудувати цілий мікрорайон, проте все залежатиме від фінансування та допомоги міжнародних донорів, яким найближчим часом представлять концепцію житла.

Руслан Марцінків також розповів, що квартири, у яких зможуть мешкати переселенці, належатимуть Івано-Франківській громаді.

“Якщо фінансування на 100% буде від міжнародних партнерів, то у всіх помешканнях зможуть жити вимушені переселенці, якщо ж частину грошей профінансують інвестори, то частина житла буде соціальною, а частина — комерційною”, — каже міський голова.

Руслан Марцінків додає, що орієнтовна вартість проєкту складає приблизно 20 млн доларів США.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.