Франківці змайстрували унікальні повербанки на передову (відео)

Новини, Суспільство

Аби допомогти фронту. На Франківщині розробили унікальні повербанки. Від нього в польових умовах можна зарядити телефони, запустити автомобілі, рації та дрони.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на  ОТБ Галичина.

Співзасновник франківської майстерні Артур Шкрібляк каже, що з таким проханням до них звернулися військові. Адже фактично всюди на першій лінії фронту немає світла.

«Ми попрацювали над прототипом і в нас вийшло значно краще, ніж всі це очікували. Зараз ці повербанки будуть виїжджати на передову, у польові умови. Ми пробували це там. Від них можна буде заряджати не лише телефони, а й запускати автомобілі, рації, дрони і іншу електротехніку та все необхідне і користуватись досить тривалий час», – зазначив Шкрібляк.

Прилад вже дали на випробування групі розвідників. Заряду такого пристрою має вистачити приблизно на тиждень

Детальніше про це у сюжеті ОТБ Галичина. 

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.