Винен не лише путін. 84% українців вважають, що «прості росіяни» винні у війні

Новини, Політика, Суспільство

Усе більше українців засуджують «простих росіян» через воєнні злочини росії.

Відповідне опитування провела дослідницька агенція Info Sapiens, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

Так, наприкінці березня 79% громадян вважали «простих росіян» винними у війні. У квітні – вже 84% українців.

Лише 4% учасників дослідження досі вважають, що пересічні громадяни російської федерації зовсім не винні у війні.

Також серед українців зросла віра у перемогу: наприкінці березня 91% вірили в перемогу, а зараз 93%.

Крім цього, раніше абсолютно впевненими в перемозі були 68% респондентів, а зараз цей показник сягнув 72%.  Лише 1% українців зовсім не впевнені в тому, що Україні вдасться відбити напад росії.

Нагадаємо, лише 2% мешканців західних областей відчувають себе критично виснаженими через війну. Найменш стійкими та найбільш уразливими є мешканці сходу, пенсіонери та ті, хто втратили роботу.

До слова, серед мешканців західних регіонів переважна більшість підтримують і вступ до ЄС, і вступ до НАТО. На Півдні та Сході підтримка євроатлантичної інтеграції нижча.

Крім того, понад 90% мешканців західних регіонів вважають, що росія має оплатити відбудову України після війни.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.