США не вводять санкції проти Кабаєвої через побоювання розлютити Путіна – WSJ

Новини, Політика

США не зважилися на санкції проти фактичної дружини президента РФ Владіміра Путіна Аліни Кабаєвої через побоювання, що це ще більше розпалить напруженість у відносинах з Росією. 

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Європейську правду“.

За даними джерел видання, США підготували пакет санкцій проти Кабаєвої, однак поки що відклали його введення в дію.

Офіційні особи США заявили, що Кабаєва, колишня олімпійська чемпіонка з художньої гімнастики, підозрюється у причетності до приховування особистих статків Путіна за кордоном і залишається потенційною ціллю санкцій. Уряд США вважає Кабаєву матір’ю як мінімум трьох дітей Путіна, відзначається в публікації.

Утім, посадовці США, які обговорюють введення санкцій, вважають, що запровадження санкцій проти Кабаєвої вважатиметься настільки особистим ударом по Путіну, що це може призвести до подальшої ескалації напруженості у відносинах між Росією та США і ускладнить пошук миру в Україні.

Міністерство фінансів США, за словами американських чиновників, підготувало пакет санкцій проти Кабаєвої, однак він зараз призупинений. Саме міністерство відмовилося від коментарів пресі.

За даними видання, Рада нацбезпеки США ухвалила рішення вилучити ім’я Кабаєвої із санкційного списку

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.