Незважаючи на ембарго ЄС Німеччина і Франція всеодно постачали зброю до росії

Новини, Політика, Суспільство

Німеччина і Франція обійшли запроваджене 2014 року Євросоюзом ембарго на постачання зброї до Росії. Так, компанії обох країн-членів ЄС постачали Москві бомби, реактивні снаряди та іншу військову техніку.

Загалом в обхід ембарго Франція і Німеччина поставили до Росії військову техніку на суму 273 млн євро.

Про це повідомляє The Telegraph, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Журналісти видання припускають, що отримана Росією зброя може використовуватися на сьогодні у війні проти України.

“Вони відправили (Росії – ред.) обладнання, зокрема бомби, реактивні снаряди, ракети і гармати, незважаючи на ембарго ЄС на постачання зброї до Росії, запроваджене після (окупації – ред.) Криму 2014 року”, – йдеться у статті видання.

Журналісти також повідомили, що водночас щонайменше 10 країн-членів НАТО експортували з Росії військове обладнання на суму майже 350 млн євро. Близько 78% від загальної кількості російського обладнання надійшлонімецькими і французьким компаніям.

І Париж, і Берлін чинили опір забороні ЄС на покупку газу в Росії, і в цей час блок платить Москві мільярд євро на день за постачання енергоресурсів”, – зауважили автори статті.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.