Франція переконана у схваленні газового ембарго для РФ за лічені тижні

Економіка, Новини, Політика

Міністр економіки Франції стверджує, що країни-члени ЄС найближчим часом ухвалять рішення про повне припинення імпорту російської нафти.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на міністра Бруно Ле Мера у заявиві в ефірі BFMTV.

Ле Мер заявив, що цю позицію підтверджує президент Франції Емманюель Макрон. “Президент кілька разів говорив, що санкції потрібно посилити”, – пояснив він, додавши, що передусім йдеться про посилення обмежень на імпорт енергоносіїв.

“Президент не каже, що йдеться про газ, тому що ми знаємо, що для певної кількості європейських держав просто зупиниться вся їхня економічна діяльність… Те, що сьогодні на столі – це заборона на імпорт нафти з Росії”, – заявив Бруно Ле Мер.

Міністр пояснив, що це дозволить припинити потік валюти до Росії.

“(Нафта) це головне джерело іноземної валюти для Росії. Це 700 мільйонів доларів фінансових ресурсів на день”, – заявив він.

Ле Мер визнав, що консенсус в Євросоюзі ще не досягнений: “Ми повинні досягти успіху в об’єднанні 27 держав-членів, ми ще не там. Ще є опір, є обгрунтоване занепокоєння. Ми повинні на них реагувати”, – пояснив міністр економіки. Утім, він переконаний, що домовленість буде скоро. “Для мене це більше питання тижнів, ніж місяців”, – підкреслив він.

Як відомо, цими днями США та ЄС обговорюють шляхи скорочення нафтової виручки РФ. Окремі великі споживачі енергоресурсів дали на це згоду. Зокрема, Австрія готова підтримати “будь-які санкції проти РФ”, окрім газових.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.