Прикарпатські працівники СБУ викрили двох командирів ОРДЛО (фото)

Кримінал, Новини

Працівники управління СБУ в Івано-Франківській області викрили двох військових командирів угруповань ОРДЛО. Слідчі передали матеріали до суду, де обом присудили по 15 років ув’язнення.

Про це повідомили на Facebook-сторінці управління СБУ в Івано-Франківській області, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на  Cуспільне Карпати.

Один із засуджених — заступник начальника штабу 10 окремої артилерійської бригади другого армійського корпусу так званої “ЛНР” Сергій Вишновецький. Чоловік керує бойовими діями проти України зі штабу у місті Хрустальний, що на Луганщині, йдеться у дописі.

Прикарпатські працівники СБУ викрили двох командирів ОРДЛОФото: Facebook/СБУ в Івано-Франківській області

Заступник начальника штабу 10 окремої артилерійської бригади другого армійського корпусу так званої “ЛНР” Сергій Вишновецький

В СБУ повідомили, що Сергій Вишновецький наказує підлеглим обстрілювати з артилерії підрозділи Збройних сил України та мирні міста. Також він керує переміщенням озброєнь та військової техніки, займається розвідкою інформації про переміщення техніки українських військових. Вишновецький приєднався до підконтрольних Росії незаконних збройних формувань у 2014 році.

Ще один засуджений — українець Ігор Бєлєнков. Він є підлеглим Сергія Вишновецького. Керує батареєю гарматного артилерійського дивізіону цієї ж бригади. За даними СБУ, у лютому та березні чоловік обстрілював Щастя та Станицю Луганську. Також він брав участь у бойових діях проти ЗСУ поблизу міста Брянка Луганської області. У незаконних збройних формуваннях Ігор Бєлєнков працює з 2015 року.

Прикарпатські працівники СБУ викрили двох командирів ОРДЛОФото: Facebook/СБУ в Івано-Франківській області

Керівник батареї гарматного артилерійського дивізіону бригади Ігор Бєлєнков

Обом чоловікам присудили 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

“У разі, якщо бойовики не будуть ліквідовані під час здійснення опору Збройним силам України, строк тюремного ув’язнення обчислюватиметься їм з моменту затримання”, — повідомляють в СБУ.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.