За незаконне заволодіння авто: прикарпатця засудили на чотири роки ув’язнення

Кримінал, Новини, Суспільство
Суд на чотири роки обмежив волю мешканцю з Покуття за незаконне заволодіння автомобілем.

Про це передає щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

Згідно з обвинувальним актом, мешканець Городенківщини, раніше неодноразово засуджувався за вчинення корисливих злочинів, належних висновків для себе не зробив, на шлях виправлення не став та повторно вчинив корисливий злочин.
Обвинувачений з метою незаконного заволодіння транспортним засобом шляхом шахрайства, прибув в смт Богородчани, де за попередньою домовленістю зустрівся із потерпілим з приводу, ніби то, купівлі транспортного засобу марки «Nissan Primastar» який належав його рідному брату.
Реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на незаконне заволодіння транспортним засобом, обвинувачений, зловживаючи довірою потерпілого переконав у своїх професійних торгівельних навичках в галузі купівлі-продажу транспортних засобів, а також своїй чесності та порядності.
Потерпілий, не знаючи про справжні його наміри щодо згаданого автомобіля, того ж дня, в приватного нотаріуса оформив довіреність на вигадану обвинуваченим особу.
Обвинувачений завдав потерпілим матеріальної шкоди на суму 194 941 гривня.
У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю, у вчиненому розкаявся та просив суворо не карати.
Потерпілі просили суд обвинуваченого суворо не карати.
На підставі зібраних доказів, оцінюючи їх в сукупності, суд прийшов до висновку, що дії обвинуваченого слід кваліфікувати за ст. 289 ч. 2 КК України, оскільки він незаконно заволодів транспортним засобом, повторно. Суд врахував ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, особу винного та обставини, що пом’якшують і обтяжують покарання, а також думку потерпілих і позицію прокурора.
Як наслідок суд призначив — 4 роки обмеження волі без конфіскації майна та стягнув на користь потерпілого в рахунок відшкодування моральної шкоди 20 000 гривень та 5 000 гривень судових витрат. Автомобіль також повернули законному власнику.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.