Понад 560 дітей постраждали від війни – Офіс генпрокурора

Політика, Суспільство

Найбільше поранених дітей у Донецькій області. Від початку війни в Україні російські окупанти вбили 202 дитини, ще 361 – поранено.

Про це передає щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Офіс генпрокурора в Telegram.

Більше 563 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. Згідно з офіційними даними ювенальних прокурорів, при цьому 202 дитини загинуло та більше 361 поранено, – йшлося в повідомленні.

Зазначили, що найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 117, Київській – 106, Харківській – 89, Чернігівській – 54, Херсонській – 41, Миколаївській – 40, Луганській – 36, Запорізькій – 23, столиці – 16, Сумській – 16, Житомирській – 15.

Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях, – пояснили в Офісі.

Таким чином виявили тіло 14-річного хлопчика під час фіксації кримінальних правопорушень, скоєних військовими російської армії на території Бучанського району на Київщині.

15 квітня у селі Гаврилівка Новоолександрівського району Херсонської області загинув 15-річний підліток внаслідок обстрілу окупантів.

16 квітня в Ізюмському районі Харківської області рашисти обстріляли автомобіль під час евакуації родини. У результаті чого поранено 15-річну дівчинку.

Нагадаємо, що російська влада планує стерти з пам’яті дітей, яких депортували з Донецької та Луганської областей, всі зв’язки з Україною.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.