Майже 18 тисяч прикарпатців пішли у військо від початку нападу росії на Україну

Кримінал, Новини, Суспільство

З початку збройної агресії росії проти України до військових формувань держави мобілізувалися понад 18 тисяч мешканців Івано-Франківської області. Військові отримали близько 800 одиниць техніки від прикарпатців.

Про це 14 квітня повідомив заступник військового комісара обласного центру комплектування Юрій Мухін,  про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Галку”.

Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки Івано-Франківської області продовжують напружено працювати в режимі 24/7 щодо виконання поставлених завдань із загальної мобілізації людських і транспортних ресурсів для захисту України та досягнення рішучого перелому у протистоянні з ворогом.

На військовий облік на Прикарпатті стали майже 8 400 тисяч вимушених переселенців, з них 1800 мобілізовані.

Близько 3300 осіб та майже 180 одиниць техніки вже у територіальній обороні Івано-Франківщини.  Також 950 вояків та 70 одиниць техніки стали на службу у новостворених стрілецьких батальйонах.

“Ворог готує нову ексалацію на сході України. Закликаємо всіх військовозобов’язаних, які мають досвід військової служби у складі екіпажів танків, БМП, бронетранспортерів, підрозділів протиповітряної оборони, артилерії – терміново з’явитися до центрів комплектування та соціальної підтримки для їх направлення на навчання щодо застосування бойової техніки, завдяки якій буде отримана перемога”, – наголосив Мухін.

Військовий нагадав, що мобілізовані отримають сучасну зброю та амуніцію, соціальне забезпечення та пільги.

Також у ЗСУ все ще потребують спецтранспорт з високим кліренсом.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.