Де та з ким переховувався Медведчук – розповів його охоронець

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

Затриманий СБУ охоронець Медведчука розповів, як його “шеф” сподівався на допомогу російських спецслужб і готувався до втечі.

Андрій Таран, особистий охоронець Віктора Медведчука, який працював як особистий охоронець кума путіна майже 20 років, надав співробітникам Служби безпеки України свідчення про те, як ФСБ РФ намагалася нелегально переправити проросійського політика до Москви.

Про це повідомляє СБУ у Телеграм, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

“Як видно зі свідчень, Медведчук переховувався у приватному будинку на території Києва зі своїм кухарем та охороною. При цьому за «легендою» цей будинок нібито орендує сім’я з Італії”, – йдеться у повідомленні.

Охоронець розповідає, як кум Путіна сподівався на допомогу російських спецслужб і готувався до втечі.

“Медведчук спілкувався з дружиною. У їхній розмові я чув слова про ФСБ: “вони все зроблять, вони допоможуть”. Чув у їхній розмові, що готуватиметься втеча, я припустив, що це буде скоро”, – заявив охоронець.

Та оскільки Білорусь та Росія виявилися закритими, то втекти з України Медведчук, одягнений у форму ЗСУ, і балаклаву планував у Придністров’ї “по воді через зеленку”

Нагадаємо, що Голова СБУ Іван Баканов раніше розповів деталі спецоперації із затримання Медведчука. Він повідомив, що ФСБ РФ намагалась вивезти його спочатку до Придністров’я, а згодом – до Москви. Але СБУ затримала біглого нардепа по дорозі – на виїзді з Київської області.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.