В Україну з початку війни повернулися уже 870 тис. громадян

Відео-новини, Кримінал, Новини, Суспільство, Туризм

Від 24 лютого – початку повномасштабного вторгнення Росії, до України повернулись 870 тисяч громадян. Натомість виїхало з країни 3,3 мільйона біженців.

Про це у вівторок, 12 квітня повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко під час брифінгу, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

За його словами, серед тих, хто повернувся додому багато чоловіків, які хочуть захищати Батьківщину від російських фашистів.

Демченко зазначив, що у перші дні війни до України повернулись приблизно 10 тисяч людей. Станом на зараз щодня повертаються 25-30 тисяч людей, серед яких багато жінок, дітей та літніх людей.

“З ким у нас була можливість спілкуватися, вони кажуть, що бачать, що ситуація, особливо в західних областях, безпечніша і вони не можуть далі залишатися за кордоном, а готові повернутися до країни та залишатись тут”, — сказав речник.

За словами речника ДПС, зараз черг на в’їзд та виїзд з України немає. Існують лишень окремі пікові години, коли декілька десятків або сотень автівок очікують на перетин кордону.

Демченко додав, за весь час від початку повномасштабного вторгнення держкордон на ділянках із країнами ЄС та Молдовою загалом в обох напрямках перетнули 4 мільйони 300 тисяч громадян. Україну покинули приблизно 350 тисяч іноземців.

Нагадаємо, що на час воєнного стану чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено виїжджати з України. Однак, є і винятки: наприклад, виїхати можуть чоловіки, які самі виховують одну чи більше дітей до 18 років.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.