Стало відомо, чому на Прикарпатті дозволили продаж алкоголю

Новини, Суспільство

На Прикарпатті дозволили продавати міцний алкоголь, бо в період заборони на продаж побільшало випадків алкогольних отруєнь.

Про це повідомила під час відеозвернення Світлана Онищук, голова Івано-Франківської облдержадміністрації, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Крім того, люди почали масово підпільно виготовляти й продавати сурогат.

“Питанням, щодо якого продовжуються активні дискусії, залишається дозвіл на продаж алкоголю з 12:00 до 16:00. Таке рішення ухвалив оперативний регіональний штаб минулого тижня.

Чому ми ухвалили його? Найперше тому, що після заборони суттєво зросла кількість алкогольних отруєнь”, – сказала Світлана Онищук, голова обласної військової адміністрації.

Зі слів посадовиці, люди почали масово виготовляти, продавати та вживати сурогатний алкоголь.

“Підпільна торгівля зменшує надходження до бюджету. Особливо місцевого, коштом акцизу. А наше головне завдання, як тилової області, є підтримка економіки”, – сказала очільниця ОВА.

Онищук додала, що рішення про дозвіл на продаж алкоголю не є остаточним.

“Ми моніторимо ситуацію, особливо дотримання дозволеного часу продажу. І якщо виявлятимемо підстави для повної заборони продажу, то невідкладно ухвалимо рішення”, – розповіла голова ОВА.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.