На Прикарпатті з’явилися перші гриби (фото)

Новини, Суспільство

У Космачі росте і такий гриб. 

Люди його називають губка. Біологи називають саркосцифа, повідомляє у мережі Дмитро Пожоджук,  інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на ПІК.

“Саркосцифа червона, червона эльфова чаша, або просто червона чаша (лат. Sarcoscypha coccinea) — вид сумчастих грибів роду Саркосцифа сімейства Саркосцифовые. Гриб зустрічається по всьому світу: в Африці, Азії, Європі, Північній і Південній Америці та в Австралії”, – характеризує знахідку Дмитро.

Цей сапрофітний гриб, що росте на гниючих стовбурах і гілках дерев, як правило, покритих шаром листя або грунту, з’являється в прохолодні місяці: взимку або ранньою весною. Смак і запах гриба слабо виражені.

Існують свідчення, що гриб їстівний. Використовується після 10-ти хвилинного відварювання, вареним, смаженим, а також сушеним.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.