Нікчемні російські “референдуми” не матимуть правових наслідків

Кримінал, Новини, Політика

Фейкові референдуми  щодо входження до складу рф, які планує влада “ЛНР та ДНР” будуть юридично нікчемними та не матимуть правових наслідків.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Такі спроби є грубим порушенням Міжнародного пакту про громадянські і політичні права 1966 року та протоколу №1 Європейської Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року. Будь-які фейкові референдуми в ОРДЛО про приєднання до рф не будуть визнані Україною та світом.

А спроби росіян таким чином підняти ставки, підірвати український суверенітет все одно не досягнуть успіху. Розуміючи посилення позицій Збройних сил України у війні та побоюючись звільнення Україною тимчасово окупованого Луганська, терористичне керівництво «ЛНР» намагається якнайшвидше провести референдум про вступ до складу росії. Адже після проведеного «референдуму» країна-окупант зможе цинічно назвати наступ ЗСУ на Донбас «нападом на росію».

Території тимчасово окупованого Криму, Донецької та Луганської областей мають повернутися під контроль України. Для України питання територіальної цілісності та суверенітету – принципове. А фейкові референдуми є юридично нікчемними та не матимуть правових наслідків.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.