“Приборкання орка”. Іванофранківець створює мініатюри героїв війни (фото)

Новини, Суспільство

Іванофранківець Богдан Савлюк від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну почав створювати мініатюри, героями яких стають учасники російсько-української війни.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на  Cуспільне Карпати.

Про це він розповів кореспондентці Суспільного.

Оскільки над проєктом “Теплі іграшки” чоловік припинив працювати, то зараз виготовляє фігурки лише тоді, коли є натхнення та бажання.

"Приборкання орка". Іванофранківець створює мініатюри героїв війниФото: Богдан Савлюк

Мініатюра “Приборкання орка”

“Це — фігурки, пов’язані з темою війни. Робити я їх почав під час активних бойових дій по всій території України. Першу мініатюрку, яка відкриває колекцію, я назвав “Приборкання орка”. Це — український солдат, який показує середній палець, а біля нього лежить голова орка”, — каже Богдан Савлюк.

За його словами, колекцію митець присвятить бійцям, волонтерам та усім, хто має стосунок до війни. Попередньо Богдан Савлюк назве її “Перемога” і створить 10-15 мініатюр.

"Приборкання орка". Іванофранківець створює мініатюри героїв війниФото: Богдан Савлюк

Мініатюру автор присвятив Андрію Хливнюку, який виконав пісню “Ой у лузі червона калина”

“Мене надихнуло, коли Андрій Хливнюк заспівав пісню про калину і вона добряче поширилася. Тому й створив цю фігурку. Далі планую зробити чоловіка з Укрпошти, який збив літак. Це мене вразило. На одну мініатюрку в мене йде годин вісім, але це — щоразу по-різному”, — пояснює автор робіт.

Що відомо

Іванофранківець Богдан Савлюк презентував нову серію “Теплих іграшок” під назвою “Літературна чота”. До колекції ввійшли 10 фігурок класиків української літератури, одягнуті у військову форму.

Іванофранківець, автор “Теплих іграшок” Богдан Савлюк презентував дебютний роман “Орден Місяця”.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.