78-річна переселенка стала випускницею курсів з української мови в Івано-Франківську

Новини, Суспільство

Перша когорта випускників курсів української мови для внутрішньо переміщених осіб отримали свої сертифікати.

Привітати їх та вручити документ про завершення курсів завітав міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Вікна”.

Курси тривають сім днів, а уроки проходять щодня. Вивчення матеріалу відбувається з виконанням пісень і живим спілкуванням.

«Курси української мови відбуваються для всіх охочих, тимчасово переміщених осіб. Ми будемо продовжувати цю практику, адже ці курси мають успіх», — зауважує заступниця міського голови в освітній царині Вікторія Дротянко.

Валентина наважилася вчитися українській в 78 років. Все своє свідоме життя Валентина говорила російською. Але сьогодні — хоче говорити українською. І дуже радіє, що мала таку можливість.

«Українська мова дуже актуальна, дуже файна, дуже красива і мелодійна… Настільки вона потрібна на сьогодні! Ці курси дуже пізнавальні. Дають силу, більше знань і віру, що наша Україна на світі — надзвичайна. І не любити українську мову, не знати — це гріх», — говорить вона.

Народилася пані Валентина у Ленінграді (нині Санкт-Петербург). Розповідає, що коли народилася, ситуація була схожа на сьогоднішню: йшла війна і мама змогла врятувати дитину від снаряда, прикривши собою.

«Я маму не знала, ні як її звали, ні прізвища,Ж — крізь сльози говорить вона, — І сьогодні ситуація повторюється… Гинуть діти, гинуть мами. І це неможливо. Треба захищати нашу Україну, вірити, що вона переможе!».

Зголошуватися на курси української мови можна тут.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.