Відомо, як отримати компенсацію за безплатне поселення переселенців

Економіка, Новини, Суспільство

Власникам житла, які на безплатній основі надали помешкання вимушеним переселенцям, держава компенсує витрати на комунальні послуги.

Про це на своїй сторінці повідомив коломийський міський голова – Богдан Станіславський,  інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Вже напрацьований механізм отримання цих коштів. Заяви необхідно подавати в сектор звернень громадян у Центрі надання адміністративних послуг (площа Привокзальна 2а/1, поверх 1).

ВАЖЛИВО: Заяви повинен подавати виключно власник житла, де розмістили переселенців.

Якщо ви поселили переселенців, і вони вже отримали довідку ВПО, то зберіть та подайте у ЦНАП наступні документи:
1. Копії паспортів переселенців, які у вас поселились;
2. Оригінал та копії документів, які підтверджують право власності на житло;
3. Копію паспорта власника;
4. Банківські реквізити власника (IBAN) для перерахування коштів.
Якщо до вас тільки мають поселитись ВПО, то зробіть вищевказане наступного дня після їхнього переїзду.

Надалі для отримання компенсації власник житла повинен обов’язково щомісяця до 5-го числа (наприклад до 5 травня) подавати заяву на отримання компенсації, зразок ТУТ.

ВАЖЛИВО: компенсацію виплачуватимуть тільки у випадку, якщо у власника житла відсутні борги за комунальні послуги (постанова Кабміну №333 від 19 березня 2022 р.)

Якщо ви приймаєте у себе нових переселенців або навпаки хтось виселяється, то необхідно в цей самий день подати відповідну заяву в ЦНАП.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636і

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.