Оперативна інформація станом на 03.04.2022 щодо російського вторгнення (відео)

Відео-новини, Новини, Політика

Розпочалася тридцять дев’ята доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Збройні сили російської федерації продовжують збройну агресію проти України.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на щоденний портал Воїн-інфо.

Триває відведення окупаційних військ на окремих напрямках. За наявною інформацією, морально-психологічний стан особового складу противника та рівень мотивації залишається на вкрай низькому рівні. Командири різних рівнів 3-ї мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу відмовляються від участі в бойових діях. Крім того, військовослужбовці масово пишуть рапорти на звільнення.

Особовий склад 2-х батальйонно-тактичних груп 4-ї військової бази зі складу 58-ї загальновійськової армії Південного військового округу, відмовились брати участь у бойових діях на території України. Сплановано їх повернення до пунктів постійної дислокації.
Для поповнення втрат особового складу російське керівництво здійснює агітацію цивільного населення щодо вступу до лав збройних сил. Такі заходи проводять як на території російської федерації, так і на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської областей та автономної республіки Крим.

Продовжуються систематичні випадки порушення вимог Міжнародного гуманітарного права щодо ведення війни. Російські окупанти продовжують розміщувати озброєння та військову техніку у безпосередній близькості до житлової інфраструктури населених пунктів, проводити фільтраційні заходи на тимчасово зайнятих територіях, здійснюють насильство стосовно місцевих жителів, займаються мародерством та пограбуваннями.

Повністю звільнено від російських фашистів Київську область. У Бучі знайшли “братську могилу”, в якій майже 300 тіл, на вулицях десятки трупів зі зв’язаними руками.

На території Донецької та Луганської областей захисниками та захисницями України за минулу добу відбито шість атак ворога, знищено чотири танки, шість одиниць броньованої та сім одиниць автомобільної техніки противника.

Угрупованням Повітряних Сил Збройних Сил України за попередню добу було уражено 8 повітряних цілей: два літаки, один вертоліт, один БПЛА та чотири крилаті ракети. Авіація Повітряних Сил продовжувала завдавати удари по місцях скупчення військ противника, колонах військової техніки та логістичних центрах.

Британія планує надатиУкраїні протикорабельні ракети, які зможуть потопляти російські військові кораблі. Зокрема це дасть можливість захистити Одесу. Ворог зрпнку атакував Одесу з повітря є два осередки займання.

У білорусі почали вмирати “світлячки” – загалом ураженими радіацією можуть бути не менше 500 російських окупантів.

Втрати з початку війни ::особового складу – близько 17800 осіб, потрапило у полон більше 1000 чоловік, знищено танків ‒ 631 од, бойових броньованих машин ‒ 1776 од, артилерійських систем – 317 од, РСЗВ – 100 од, засоби ППО – 54 од, літаків – 143 од, гелікоптерів – 134 од, автомобільної техніки – 1236 од, кораблі /катери – 7 од, цистерн з ПММ /- 76, БПЛА оперативно-тактичного рівня – 87. Спеціальна техніка – 24. Пускові установки ОТРК/ТРК – 4.

Путіну потрібна “хоч якась перемога” до 9 травня – розвідка США. Тому ворог буде у найближчі тижні активізовувати бойові дії. У той же час російські мамки та жонки зможуть замість “діда на палці” у рамках акції “Безсмертний полк” цього року пронести сина або чоловіка…

Поки увесь український народ від малих до старих проявляють неймовірну мужність та звитягу окремі зрадники тікають з України як щурі. 1 квітня, під час спроби незаконного перетину державного кордону України був затриманий генерал запасу СБУ, який видавав себе за комісованого рядового.

Литва першою в ЄС повністю відмовилася від імпорту російського газу. Державне бюро розслідувань ініціювало націоналізацію майже 1 400 залізничних вагонів з Росії та Білорусі. Без нафтогазового ембарго РФія може отримати рекордні прибутки у 240 мільярдів доларів.

Разом переможемо! Слава Україні!

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.