За час війни з РФ більше пів мільйона українців повернулись з-за кордону

Новини, Суспільство

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну повернулися 620 тисяч українців.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на речника Державної прикордонної служби Андрія Демченко в коментарі УП.

“З 24 лютого на вїзд в Україну оформлено 620 тисяч громадян України.

В останній період ми відмічаємо збільшення кількості громадян України, які повертаються додому. І якщо в перші тижні більшість українців, які їхали на в’їзд становили чоловіки, то зараз ми бачимо, що збільшення відбувається за рахунок інших категорій осіб, зокрема жінок та дітей”.

За словами Демченка, зараз в середньому за добу кордон перетинає 50-60 тис. громадян в обидвох напрямках, а в перші тижні війни цей показник був на рівні 120-130 тис. осіб.

За попередню добу – 1 квітня – західні кордони України з ЄС та Молдовою перетнули понад 54 тисячі осіб та більше 14 тисяч транспортних засобів.

Територію України минулої доби покинули майже 32 тисячі осіб. Прибули в нашу країну майже 23 тисячі осіб, понад 19 тисяч з них – українці, пишуть Версії з посиланням на УП.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.