Франківський Архієпархіальний координаційний центр передав ЗСУ понад пів тисячі бронежилетів (фото)

Новини, Суспільство

Архієпархіальний координаційний антикризовий центр, що діє в Івано-Франківську з моменту загарбницької війни росії проти України, щодня допомагає переселенцям і українському війську.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на  КУРС.

Так, за більш ніж місяць активних воєнних дій Центр доправив військовим понад пів тисячі бронежилетів італійського виробництва.

«Завдяки нашій добрій співпраці з однією з українських громад в Італії та за підтримки багатьох жертводавців як в Італії, так і в Івано-Франківську, нам вдалося налагодити доставку військових кевларових бронежилетів. Всі вони проходять перевірку місцевими військовими експертами, а опісля передаються для наших військовослужбовців уже на передову», – пояснює о. Іван Стефурак, координатор проєкту.

За його словами, доставлені бронежилети мають четвертий ступінь захисту, який за оцінкою військових доволі добре захищає від найбільш розповсюджених сучасних куль і водночас має добрі вагові характеристики.

«Беручи кожну деталь до рук, кожного разу молитовно в душі промовляєш собі, що найкраще, щоб у нікого з наших захисників взагалі не влучила жодна куля! Але якщо таке нещастя комусь таки трапиться, то нехай цей захисний засіб з Божою допомогою буде надійною охороною та збереженням життя! І таким чином ми відправляємо нашим воїнам не тільки бронежилети, але насамперед наш молитовний щит!», – каже священнослужитель.

Бронежилети у розподільчому центру Архієпархії ретельно сортують, вставляють всередину усі необхідні елементи та готують для передачі як безпосередньо військовим, так і різним волонтерським та громадським організаціям, які беруть участь в цьому спільному проєкті, доправляючи допомогу на фронт.

бронежилети з Франківська для ЗСУ

Волонтери, серед яких численні семінаристи, й самі переконані, що таке служіння справді принесе користь тим, хто сьогодні ризикує власним життям заради захисту своїх краян та забезпечення мирного неба над Україною.

На сьогодні Архієпархіальний Координаційний антикризовий центр працює в кількох напрямках, зокрема: лікування, проживання та харчування переселенців, організація та передача гуманітарної допомоги в зону бойових дій. Адмінбудівлі Архієпархії та приміщення, які надали парафіяни, стали прилистком для вимушено переселених осіб. Окрім поселення та забезпечення медичного супроводу в Лікувально-діагностичному центрі св. Луки, всі вони також отримують безкоштовне харчування.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.