Франківський хоспіс прийняв шістьох пацієнтів-переселенців

Новини, Суспільство

З початку повномасштабного вторгнення військ РФ на територію України Івано-Франківський обласний центр паліативної допомоги прийняв шістьох хворих, які вимушено переїхали з міст, де тривають бойові дії.

Про це в ефірі Українського радіо Карпати повідомила директорка центру Ірина Слугоцька, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ

з посиланням на Суспільне Карпати.

З її слів, пацієнти приїхали з Києва, Харкова, Дніпра та Житомира. Працівники хоспісу доглядали за ними та надавали необхідну медичну допомогу. Однак не всі хворі вижили, сказала Ірина Слугоцька.

“Була у нас молода пацієнтка з Києва — онкохвора. Її мали перевозити до Польщі, але на консиліумі лікарі вирішили, що це не допоможе їй. Тому вона потрапила до нашого хоспісу. Поряд з нею була мама, а її чоловік у цей час захищав Київ. Ця жінка, на жаль, нас покинула. Вона була дуже креативною, за спеціальністю — дизайнерка. Вона вчилася у Мілані, презентувала Україну всюди”, — розповіла Ірина Слугоцька.

Лікарка каже, що всього в центрі паліативної допомоги у воєнний час перебуває від 30 до 36 хворих. Щоб повноцінно допомагати пацієнтам, у закладі бракує перев’язувальних матеріалів, кровоспинних і знеболювальних медикаментів, прального порошку, марлі, підгузок, візків, ходунців.

Ірина Слугоцька додала, що установі допомагають іноземці. Зокрема, минулого тижня центр отримав допомогу з Польщі — з Ключборського повіту. Також очікують на постачання продуктів із Німеччини.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.