Зеленський – рф: Поверніться на позиції до 24 лютого, і спробуємо вирішити питання Донбасу

Новини, Політика, Суспільство

Президент Володимир Зеленський закликає РФ вивести війська на позиції, на яких вони перебували до 24 лютого, щоб розпочати діалог щодо питання Донбасу.

Про це інформує  щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на УП.

Пряма мова Зеленського у відповідь на питання, як він уявляє воєнну перемогу:

“Максимально зменшити кількість жертв, скоротити терміни цієї війни. Вивести війська Російської Федерації на компромісні території – а це все, що було до 24 лютого, до нападу. Нехай повернуться туди.

Я розумію, що змусити Росію повністю звільнити територію неможливо, це призведе до третьої світової війни. Я чудово все розумію та усвідомлюю.

Тому я й говорю: це компроміс. Поверніться туди, з чого все почалося, і там спробуємо розв’язати питання Донбасу, складне питання Донбасу”, – наголосив очільник держави.

Зеленський заявив, що представники країн, які можуть дати Україні гарантії безпеки у разі нейтрального статусу, нічого підписувати не будуть, якщо на території України стоять російські війська.

“Ніякий гарантер… ДжонсонБайденДудаЕрдоган? Хто сяде про щось говорити, якщо стоять війська? Хто щось підпише? Нічого не буде, це неможливо. Тому не слід чекати змін у законі.

Тому, коли російська сторона сказала: “Давайте спочатку змінимо закон, а потім виведемо танки”, ми дивимося на них, як на… людей, які не глибоко розуміють політичні процеси з точки зору закону.

Референдум неможливий, коли є присутність військ. Ніхто ніколи, з точки зору конвенції, не зарахує результати цього референдуму, якщо на території країни перебувають війська чи збройні незаконні формування, чи законні формування іншої держави без будь-якого юридичного фундаменту. Це неможливо”, – наголосив президент.

Зеленський заявив, що його особистої домовленості з президентом рф володимиром путіним буде достатньо, щоби розпочати процес виведення російських військ з України.

“От ми зустрілися, ми з ним (путіним – ред.) домовилися, цього достатньо — нашого з ним договору з підписами, печатками, хоч кров’ю.

Цього достатньо, щоб розпочати процес виведення військ. Війська мають бути виведені, гаранти все підпишуть, і все це буде працювати далі.

Далі ратифікація у парламентах, референдум кілька місяців, а потім зміни до Конституції”.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.