Зеленський назвав країни, що голосують за і проти України в ЄС, та жорстко присоромив Орбана

Новини, Політика, Суспільство

Президент Володимир Зеленський оприлюднив інформацію щодо держав, які у закритих дискусіях висловлював скептицизм щодо вступу України до Євросоюзу та тих, хто вагався з цього питання.

Про це йдеться у статті ЄвроПравди “Від Литви до Угорщини“, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

У четвер президент виступив на саміті по відеозв’язку з емоційною промовою, розповівши про загиблих в результаті брутального нападу РФ, а також нагадав, що реакція ЄС на дії Кремля останні 8 років майже завжди була запізнілою та попросив лідерів ЄС не схибити з рішенням про схвалення пришвидшеного вступу до Євросоюзу цього разу.

“Україна має бути в ЄС вже найближчим часом. Принаймні у вас для цього все є”, – заявив він.

Після цього Зеленський перерахував усі держави ЄС, позначивши ті з них, позиція яких викликає сумніви. За даними “Європейської правди”, цей список грунтується на даних закритих обговорень у ЄС, а також на переговорах Києва з окремими з цих країн.

Зеленський назвав 10 держав, які не приховують проукраїнську позицію у дискусіях щодо вступу, дозначивши їх як ті, що “за нас”.

Це – Литва, Латвія, Естонія, Польща, Словенія ,Словаччина, Чехія, Болгарія, Хорватія. Окремо президент виділив Італію, яка спершу мала сумніви, але згодом, після виступу Зеленського у парламенті, прем’єр Італії Маріо Драгі заявив, що ЄС готує для України позитивні рішення.

 “Дякую за підтримку!” – звернувся Зеленський до Драгі.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.