У Калуші виділять 1 млн гривень на харчування вимушених переселенців

Новини, Суспільство

22 березня на офіційному сайті Калуської міської ради оприлюднили проєкт рішення про внесення змін до програми соціального захисту на 2020-2022 роки.

Зміни до програми вносять вже вдруге від початку війни, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Вікна”.

Нагадаємо, 27 лютого міська рада включила до програми соцзахисту новий пункт — надання послуг з харчування особам, які прибули з інших областей України в Калуську міську територіальну громаду для тимчасового перебування внаслідок військової агресії росії та передбачила на такі цілі 1 млн гривень.

Наступні зміни пов’язані з перекиданням коштів у межах фінансування програми. Йдеться про 1 млн гривень — саме на цю суму зменшують видатки програми у 2022 році на надання одноразових матеріальних допомог для встановлення опалення: зараз є 3 млн 90 тис. гривень, пропонується 2 млн 90 тис. гривеньідпові. Відповідно, збільшують фінансування для надання одноразових грошових допомог для вирішення матеріальних проблем за рішенням виконкому: зараз є 1,4 млн гривень — планують 2,4 млн гривень.

Як пояснили в управлінні соціального захисту, з цієї статті у Калуській громаді виділятимуть допомогу сім’ям загиблих захисників України — мешканців Калуської громади.

Раніше йшлося, що у Калуші запрацювала соціальна їдальня для вимушених переселенців.

Соціальна їдальня працюватиме щодня 12.00 до 15.00. Вимушено переміщених осіб чекають на гарячі обіди за адресою: проспекті Лесі Українки, 11.

Вартість одного комплексного обіду — 30 гривень, для дітей до 18-ти років — безкоштовно. З собою потрібно мати довідку про реєстрацію від ЦНАП та паспорт.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.