Українські військові знищили щонайменше шістьох російських генералів

Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

Три тижні, які минули від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну довели всьому світу, що вміти добре марширувати у парадній формі аж ніяк не означає вміти воювати.

“Елітні” російські дивізії стають “елітними” добривами для українського чорнозему. Гинуть і високопоставлені російські генерали, які, не маючи змоги продемонструвати хоч якусь перемогу, особисто беруться керувати бойовими діями безпосередньо на передку. Для того, щоб хоча б доповісти бункерному “фюреру”, що, принаймні, зробили все що могли.

Про це інформує інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на СтратКом ЗСУ / AFU StratCom.

За три тижні широкомасштабної російської агресії українські воїни знищили більше десятка вищих командирів армії агресора, у тому числі не менше шести генералів (якщо рахувати з росгвардією):

генерал-майор Магомед Тушаєв – командир 141 моторизованого полку національної гвардії рф;

генерал-майор Віталій Герасимов – перший заступник командувача 41-ї армії Центрального військового округу росії;

генерал-майор Андрій Колесніков командувач 29-ю армією Східного військового округу;

генерал-майор Андрій Суховецький – заступник командуючого 41-ї армії Центрального військового округу.

П’ятим генералом, який також поїхав на “концерт Кобзона”, став Олег Мітяєв, командир 150-ї мотострілецької дивізії. Варто зазначити, що 150-та мотострілецька Ідрицько-Берлінська ордену Кутузова дивізія презентується в рф як спадкоємиця 150-ї стрілецької дивізії, яка була сформована у 1943 році і брала участь у штурмі Рейхстагу.

Це її штурмовий прапор відкривав московські паради на 9 травня, як “головний символ перемоги у Великій Вітчизняній війні”. Проте, вже в перші десять днів вторгнення в Україну дивізія зазнала розгромної поразки під Маріуполем.

Шостим рашистським генералом, якого ліквідували 18 березня, став генерал-лейтенант Андрій Мордвічев – командувач 8-ї гвардійської загальновійськової армії Південного військового округу рф.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.