Будемо прирівнювати паліїв до диверсантів і каратимемо відповідно, – Руслан Марцінків

Кримінал, Новини, Суспільство

3 березня Верховна Рада України внесла зміни до Кримінального кодексу України, посиливши відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану. 

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

Зокрема, тепер у статтю 113 “Диверсія” до переліку злочинів, вчинених з метою ослаблення держави внесли і навмисні підпали, в тому числі і сухої рослинності. Рятувальники Головного управління ДСНС відмічають, що на сьогодні палії сухостою мало чим відрізняються від окупантів, бо вони також нищать нашу землю. При чому роблять це свідомо.

В Івано-Франківській громаді паліїв трави також прирівнюватимуть до диверсантів, бо у воєнний час порушники відволікають спецслужби і цим діють на руку ворогові.

“Якщо будете продовжувати палити, будемо прирівнювати паліїв до диверсантів і каратимемо відповідно”, – заявив міський голова Руслан Марцінків.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.