Активісти поновили блокаду фур з РФ на кордоні з Польщею, учасників в рази більше

Новини, Політика, Суспільство

На пункті пропуску пропуску Козловичі-Кукурики на кордоні Польщі та Білорусі активісти поновили блокаду фур, що повертаються з Європи до Білорусі та РФ.

Про це повідомляють на своїх сторінках учасники акції, зокрема співорганізатор Женя Клімакін, активістка Наталка Панченко, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Якщо минулими вихідними активістів було до двох десятків, тепер – від сотні до кількасот осіб.

За словами Клімакіна, на 11 годину ранку черга з фур розтяглася вже на 22 кілометри.

Попередня акція, минулими вихідними, тривала майже три доби, але врешті поліція відтіснила активістів.

З 16 березня ініціативна група анонсувала нову акцію на 19-20 березня та організувала автобуси з Варшави для охочих взяти участь.

Вимоги активістів – припинити торгівлю між країнами Євросоюзу та Росією.

“Кожен товар, кожен євро, що підживлює російську економіку – вбиває українців. Ми можемо зупинити це! Закликаємо приєднатися до протесту усіх поляків, лідерів думок та неурядові організації”, – зазначають на офіційній сторінці події у Facebook.

Співорганізаторами вказані півдесятка громадських організацій та об’єднань, у тому числі “Євромайдан-Варшава”, “Український світ”, “Українці в Польщі”, “Загальнопольський страйк жінок”, Фундація “Відкритий діалог”.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.