Якщо Україна продовжить успішно захищатись, Путін погрожуватиме ядерними ударами – Пентагон

Кримінал, Новини, Політика

Президент Росії Володимир Путін погрожуватиме застосування ядерної зброї проти Заходу, якщо затятий український опір на війні продовжиться, виснажуючи солдатів та техніку, вважає розвідувальне управління Пентагону.

Директор Розвідувального управління Міністерства оборони США, генерал-лейтенант Скотт Беррієр, якого цитує Bloomberg, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Поєднання непокори України та економічних санкцій поставить під загрозу “здатність Росії виробляти сучасні високоточні боєприпаси”, заявив у показаннях, поданих на слуханнях до комітету Палати представників у справах збройних сил у четвер.

Звіт розвідки складався із 67 сторінок. У ньому повідомлялося, що тривала війна загрожує скороченням російського модернізованого арсеналу озброєнь, а економічні санкції, ймовірно, кинуть РФ в затяжну економічну депресію та дипломатичну ізоляцію.

 “Оскільки ця війна та її наслідки поступово послаблюють звичайні сили Росії. Росія, ймовірно, все більше покладатиметься на свої ядерні засоби стримування, щоб сигналізувати Заходу та проектувати силу на свою внутрішню та зовнішню аудиторію”.

Беррієр додав, що “попри сильніший, ніж очікувалося, опір України та відносно високі втрати на початкових етапах конфлікту, Москва, схоже, сповнена рішучості просуватися вперед, використовуючи більш смертоносні кошти, доки український уряд не буде готовий прийти до вигідних для Москви умовам”.

Така оцінка агенції Пентагону прозвучала напередодні телефонної розмови між президентом США Джо Байденом та президентом Китаю Сі Цзіньпіном.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.