У Франківську відкрили притулок для людей, які через повномасштабне вторгнення РФ покинули домівки (фото)

Новини, Суспільство

В Івано-Франківську на вулиці Богдана Хмельницького почав працювати притулок для людей, які вимушено покинули свої домівки внаслідок повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Про це в ефірі Українського радіо Карпати повідомив керівник громадської організації “Культурно-освітнє товариство інвалідів “Українська молодіжна група” Андрій Марков, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

З його слів, притулок облаштували у приміщенні, де колись був спортивний зал. Там зробили косметичний ремонт, встановили бойлери для нагрівання води, душові кабінки, обладнали кухню, створили умови для людей з інвалідністю, забезпечили мінімальний запас харчів і засобів гігієни.

У Франківську відкрили притулок для людей, які через повномасштабне вторгнення РФ покинули домівкиФото: Facebook/Harmony Shelter Притулок Гармонія

До роботи долучилися волонтери, місцеві підприємці, представники Червоного Хреста, жителі Італії та Польщі.

У притулку зможуть знайти прихисток до 55 людей.

“Людина, яка хоче там жити, може заселитися безкоштовно або зробити якусь невелику пожертву, яку одразу направимо на оплату комунальних послуг. Також тих, хто проживатиме у притулку, за бажання будемо залучати до громадської роботи: сортувати речі, прибирати, чергувати в приміщенні”, — розповів Андрій Марков.

Наразі вже є охочі оселитися. Андрій Марков каже, що деяким людям відмовляють. Зокрема — чоловікові, який утримує шістьох собак.

У Франківську відкрили притулок для людей, які через повномасштабне вторгнення РФ покинули домівкиФото: Facebook/Harmony Shelter Притулок Гармонія

Волонтери планують відкрити в Івано-Франківську ще один такий заклад на вулиці Молодіжній. Там зможуть проживати восьмеро людей.

“Бачимо потребу у створенні притулків для людей, яки вимушено виїхали з інших регіонів України. Можемо показувати, як це зробити нашвидкоруч, розповідати, до кого звернутися, щоб розв’язувати якісь проблеми. Але люди сьогодні настільки згуртовані, що, думаю, якщо є охота, відкрити схожі притулки можна у будь-якому вільному приміщенні”, — говорить Андрій Марков.

Волонтери, які допомагають облаштувати притулок, також працюють над підготовкою дорожньої карти для тих, хто вимушено переїхав на Івано-Франківщину. Там буде інформація, яка допоможе адаптуватися в нових умовах і знайти роботу.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.