“Нам може не подобатися російська, але ставтеся з розумінням”, – Марцінків просить містян не порушувати зараз мовне питання

Новини, Політика, Суспільство

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків просить містян припинити мовні суперечки, бо це лише піде на користь ворогу.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Галку”.

“Нам може не подобатись російська мова. Але я прошу залишатись людьми та поставитись до цього з розумінням! Ворог хоче зараз натравити українців на українців. Не підіймайте зараз ці дражливі теми. Не підігруйте ворогу. З часом і вже проводиться лагідна українізація через освітні заклади, церкви та інші освітні ініціативи. А зараз не проводьте цих непотрібних соцопитувань, а краще займайтесь дійсно корисними справами. Допомагайте Україні!”, – пише мер на своїй фб-сторінці.

Про мовне питання міський голова говорив 17 березня і в ефірі “Західного полюсу”:

“Нам всім не дуже подобається, що збільшилося російської мови на наших вулицях. Нам дещо не подобається певна поведінка певних людей, але розумійте, що ворог хоче нас посварити, зіткнути лобами. Я розумію. Але давайте не підігруймо ворогу, не проводьте якихось там опитувань типу “як ви ставитеся до вимушених переселенців”, не піднімайте такі теми. Краще займіться позитивними речами, в яких ви можете допомогти. Чим більше ми будемо між собою “жертися”, тим краще ворогу”.

За словами Марцінківа, в Івано-Франківській громаді офіційно зареєструвались вже 13,5 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.