Театр у бомбосховищі: франківські актори зіграють драму-реквієм “Нація” в укритті

Новини, Суспільство

16 березня о 15:00 у бомбосховищі Франківського драмтеатру актори зіграють драму-реквієм “Нація”, інформують на Facebook-сторінці театру.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

“Нація” — це молитва-реквієм у містичному коловороті сценічного простору”, — йдеться у дописі.

Глядачі зможуть побачити чотири оповіді на основі реальних подій, які відбулися на Гуцульщині у 1940 роках. Цю виставу інсценізував народний артист України та керівник драмтеатру Ростислав Держипільський за творами Марії Матіос.

Квитки можна придбати за посиланням. Люди, які не мають можливості заплатити, можуть зареєструватися, щоб подивитися виставу безкоштовно. В театрі попереджають, що кількість місць — обмежена.

Драма-реквієм “Нація” — не перша постановка, яку глядачі зможуть побачити у бомбосховищі театру в Івано-Франківську. У 16 день повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну актори презентували в укритті неооперу “Hamlet”. Виставу присвятили Великобританії — країні, яка “надає українцям безпрецедентну підтримку”, повідомляють на сторінці драмтеатру.

“Неоопера “Hamlet” сказала цілому світові — Україні бути. Наш добрий друг Майкл Добсон — професор шекспірівських студій, директор Шекспірівського інституту у Стретфорді-на-Ейвоні університету Бірмінгема, який 2017 року відвідав Івано-Франківськ, щоб переглянути нашого “Гамлета”, написав про бажання виділити кілька кімнат у своєму домі для біженців з України”, — йдеться у дописі.

Ознайомитися з розкладом вистав у Франківському драмтеатрі можна за посиланням.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.