На Івано-Франківщині у 20 закладах профтехосвіти відновили навчання, у 18 із них — дистанційно

Новини, Політика

На Івано-Франківщині в усіх 20 закладах професійно-технічної освіти розпочався навчальний процес. У 18 із них — дистанційна форма навчання.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

Про це в ефірі Українського радіо Карпати повідомив заступник директора департаменту освіти, науки й молодіжної політики обласної військової адміністрації Ігор Гаврилюк.

З його слів, в Івано-Франківському ліцеї автомобільного транспорту і будівництва — змішана форма навчання, а у Коломийському навчальному центрі при установі виконання покарань — очна.

“У департаменті освіти та науки обласної військової адміністрації зібрали інформацію про учнів, які виїхали за межі України. Таких є 990 людей. Ми спостерігаємо тенденцію до збільшення кількості. У порівнянні з минулим тижнем — на 150 учнів. Ми контактуємо з усіма і бачимо, що до навчання повернулися від 50% до 90% наших учнів. З України виїхали 42 майстри й викладачі прикарпатських професійно-технічних закладів”, — розповів Ігор Гаврилюк.

З його слів, всі навчальні заклади допомагають ЗСУ і людям, які вимушено переїхали на Франківщину з інших регіонів України. Зокрема, учні та викладачі шиють речі, плетуть маскувальні сітки, заготовляють продукти. Крім того, у закладах освіти розмістили дітей із Сєвєродонецького професійного ліцею. Ігор Гаврилюк каже, що вони також можуть навчатися дистанційно.

За потреби учні закладів профтехосвіти можуть допомогти із проведенням в області посівної кампанії, розповідає заступник директора департаменту освіти, науки й молодіжної політики обласної військової адміністрації. Поки що вони дбають про обробіток земельних ділянок, які закріплені за ними.

“Практично всі землі використовуються. Є співпраця з певними агрофірмами, землі обробляються. Посіяли озимі зернові, гадаю, що досіємо також ранні культури”, — говорить Ігор Гаврилюк.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.