З початку повномасштабної війни прикарпатські вибухотехніки перевірили 70 підозрілих предметів

Новини, Суспільство

З початку повномасштабного вторгнення військ РФ на територію України піротехніки Івано-Франківщини перевірили майже 70 підозрілих предметів. Наразі жодне повідомлення про небезпечні предмети, яке отримали поліцейські, не підтвердилося.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Facebook-сторінці поліції області.

У пресслужбі поліції повідомляють, що майже кожної доби вибухотехніки шість-сім разів виїжджають на виклики про підозрілі чи вибухонебезпечні предмети.

“У період воєнного стану навантаження на співробітників вибухотехнічної служби поліції Івано-Франківщини зросло в декілька разів. Сапери реагують на всі повідомлення. Правоохоронці закликають жителів бути максимально пильними та обережними. Залишені на вулиці пакунки, рюкзаки, сумки, дитячі іграшки в умовах війни можуть містити вибухові пристрої й нести небезпеку”, — йдеться у повідомленні.

Поліцейські нагадують, як діяти при виявленні вибухонебезпечних або підозрілих предметів:

  • не підходьте та не чіпайте предмет;
  • відійдіть на безпечну відстань;
  • попередьте навколишніх про можливі ризики;
  • повідомте про небезпечну знахідку на “102”;

До поліції Івано-Франківщини можна звернутися не лише на лінію “102”, а й за номером телефону 063 841-04-11.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.