В Івано-Франківському університеті нафти і газу допомагають ЗСУ та людям з інших регіонів (фото)

Новини, Суспільство

У Франківському національному технічному університеті нафти і газу працює волонтерський центр. Там збирають гуманітарну допомогу. Також у виші дають притулок людям, які тікають від війни. Волонтерять у центрі працівники та студенти університету, а також — небайдужі франківці.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати .

У виші людям дають не лише місце для ночівлі, а й годують, розповів кореспондентці Суспільного операційний директор наукового містечка “Нова енергія” Андрій Яворський. З його слів, позавчора Червоний Хрест надав університету піч, тому тепер тут випікають хліб. Наразі волонтери просять небайдужих людей приносити до наукового містечка борошно, цукор, сіль та яйця.

В Івано-Франківському університеті нафти і газу допомагають ЗСУ та людям з інших регіонівФото: Суспільне Карпати

Небайдужих просять приносити борошно, цукор, сіль та яйця

“Ми забезпечуємо не тільки переселенців, які живуть в університеті. У нас майже повністю заповнений гуртожиток. Є люди, які живуть у нашому спорткомплексі, звичайно, що в гірших умовах. Ми забезпечуємо і допомагаємо й іншим навчальним закладам — садочкам, школам, які прихистили в себе людей з інших регіонів”, — сказав Андрій Яворський.

В Івано-Франківському університеті нафти і газу допомагають ЗСУ та людям з інших регіонівФото: Суспільне Карпати

В університеті нафти і газу повністю заповнений гуртожиток

У спортзалі та в музеї наукового містечка облаштували склад гуманітарної допомоги. Волонтери вже прийняли вантаж із Великої Британії, Іспанії, Італії. Усю допомогу працівники документують і відправляють Збройним силам України та у міста на лінії фронту, розповіла співзасновниця наукового містечка “Нова енергія” Ірина Дарвай.

“Що нам потрібно? Треба кровоспинні ліки. Для бійців ЗСУ потрібні павербанки, я вже не говорю про військово-тактичне спорядження. Також потребуємо ковдри. Сьогодні бракувало ложок і виделок. Загалом нам потрібно все. Також — засоби гігієни для дітей, харчування для малюків”, — говорить Ірина Дарвай.

В Івано-Франківському університеті нафти і газу допомагають ЗСУ та людям з інших регіонівФото: Суспільне Карпати

Волонтерам потрібні засоби гігієни для малюків, ложки та виделки, ковдри

В одному з малих залів спорткомплексу Івано-Франківського національного університету нафти і газу поселили людей, які вимушено переїхали із Києва та Сум. Сумчанки Анна та Інна кажуть, що 8 березня разом з дітьми виїхали з рідного міста, взявши із собою в рюкзак найнеобхідніше. На виїзді із Сум на блокпості їх зупинили російські військові.

В Івано-Франківському університеті нафти і газу допомагають ЗСУ та людям з інших регіонівФото: Суспільне Карпати

Жителі міста Суми тимчасово перебувають в Івано-Франківську

“Ми, напевно, цього ніколи не забудемо. Не забудемо те, як ми ховалися, коли все довкола нас вибухало. То там чуємо вибух, то з іншого боку”, — розповіла сумчанка.

Жінки кажуть, що в Івано-Франківську планують жити тимчасово. Згодом хочуть їхати до Польщі, бо зараз там працюють їхні чоловіки.

Читайте найголовніші новини Івано-Франківська та Прикарпаття на сайті Голос ІФ.  Дивіться відео-новини, розслідування на YouTube каналі Голос ІФ.

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.